Bacău: La 20 de ani de la absolvire

By: Administrator

   Sâmbătă, 18 iunie 2016, cursanţii Facultăţii de Teologie Didactică, prima promoţie, anul 1996, s-au întâlnit pentru a sărbători 20 de ani de la absolvire. Sărbătoarea a fost onorată de prezenţa Preasfinţitului Petru Gherghel şi a preoţilor profesori: Ştefan Lupu, Fabian Doboş, Isidor Dâscă, Iosif Dorcu, Petru-Sebastian Tamaş, Dumitru Farcaş şi Daniel Ghitiu.

   Iniţiatori şi organizatori au fost pr. Lucian Adam, inspector şcolar zona Bacău, prof. Loredana Cojan, prof. Mate Cristina şi prof. Maricica Bejenaru.

   Sărbătoarea a început printr-un emoţionant sunet de clopoţel şi prin strigarea catalogului. Majoritatea absolvenţilor au răspuns prezent, dar mulţi au fost absenţi motivat sau nemotivat. A urmat vizionarea unui material PPT prin care s-au adus în atenţie disciplinele studiate şi distinşii preoţi profesori care ne-au îndrumat cu dragoste, dăruire şi competenţă. Unii dintre ei au plecat deja la Casa Tatălui.

   În continuare cei prezenţi au fost antrenaţi la rezolvarea colectivă a unui rebus prin care s-a evidenţiat implicarea specială a Episcopiei de Iaşi, a decanatului şi a preoţilor profesori pentru buna desfăşurare a anilor de studiu. Un moment deosebit a fost cel al mărturiilor în care unii absolvenţi au amintit cum au ales să se înscrie la cursuri chiar dacă vârsta sau anumite situaţii personale nu păreau a fi favorabile. De asemenea, au amintit unele episoade mai speciale petrecute în derularea anilor de studiu.

   Punctul central al sărbătorii a fost participarea la sfânta Liturghie de mulţumire celebrată de PS Petru Gherghel, însoţit la altar de pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău, pr. Lucian Adam, pr. prof. Ştefan Lupu, pr. prof. Fabian Doboş, pr. prof. Iosif Dorcu, pr. prof. Petru Sebastian Tamaş, pr. Daniel Ghitiu şi pr. Dumitru Farcaş. Copleşiţi de bucurie şi recunoştinţă ne-am unit cu Mântuitorul la jertfa altarului pentru a aduce slavă şi mulţumire lui Dumnezeu, pentru a cere răsplătirea celor ce ne-au sprijinit în anii de studiu, dar şi după, pentru a cere ca Isus să ne însoţească în continuare ca astfel să fim slujitori sârguincioşi şi fideli în via Domnului.

   În cuvântul de învăţătură PS Petru Gherghel a subliniat rolul deosebit al laicilor în munca de apostolat şi a precizat că pentru aceasta se cere o viaţă de credinţă edificatoare, mult curaj, încredere şi spirit de sacrificiu. Sfinţia sa a arătat că toate acestea le primim din plin dacă ne hrănim la masa cuvântului şi la masa euharistică şi dacă rămânem conectaţi la izvorul harurilor: Cristos, prin rugăciune şi prin formare continuă.

   Participarea PS Petru Gherghel şi a preoţilor profesori la această sărbătoare a demonstrat atenţia şi grija Bisericii faţă de noi, fii ei, şi faţa de misiunea ce ne revine fiecăruia, ceea ce ne responsabilizează pe măsură. Le mulţumim din inimă!

   Sărbătoarea a continuat la Green Park prin participarea la o agapă frăţească presărată cu voie bună şi dans.

   Mulţumim lui Dumnezeu pentru această sărbătoare frumoasă, îi mulţumim pentru toată lucrarea pe care a făcut-o în viaţa noastră şi rămânem deschişi la chemarea lui şi la dispoziţia Bisericii.

Deo gratias!

Absolvenţii

* * *

Dumnezeu cel bogat în îndurare 
A-ngăduit să facem sărbătoare 
Lui înălţăm o caldă mulţumire 
Că ne-a dat viaţă, har şi mântuire. 

El ne-a chemat să îi dăm ascultare 
La şcoala lui şi în a sa urmare, 
Să vestim cuvântul la cei mici care 
Se bucură la Domnul de favoare. 

Trecut-au anii, iată-ne-mpreună 
Să ne împărtăşim lucrarea bună, 
Iar pentru viaţa scursă şi trăită 
Lui Dumnezeu să-i fie mulţumită. 

Ne amintim cu drag de sesiune, 
Când doream toţi desigur note bune 
Si azi noi dăm doar note meritate, 
Precum am învăţat în facultate. 

Noi am plantat, Cristos al nostru soare 
Va face munca noastră roditoare 
La seceriş să fie bucuria 
Că am crescut în lume-mpărăţia.

Sr. Patricia Gherca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 5 =

Informații Contact

Oficiul pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli se dorește a fi un instrument în favoare elevilor, profesorilor și tuturor acelora interesați de bunul mers al școlii.

Strada Mihail Sturdza, Nr. 25, Bloc 25,

0753 667 107 sau 0765 442 583

tamasps@yahoo.com

Derulare Sus