Bacău: Liceeni catolici în rugăciune

By: Administrator

   Pentru a pregăti mai profund misterul pascal, joi, 14 martie 2013, elevii de la C.N. „Vasile Alecsandri”, C.T. „Anghel Saligny”, C.E. „Ion Ghica”, C.T.C. „N.V. Karpen”, C.T. „D. Mangeron”, C.N. „Ferdinand I”, C.N. „Gh. Vrănceanu”, C.N.P. „Ştefan Cel Mare”, s-au întâlnit în biserica „Ss. Petru şi Paul” din Bacău, animaţi fiind de profesorii de religie şi de părintele inspector zonal Lucian Adam.

   Cu toţii au dorit să parcurgă Calea Sfintei Cruci împreună cu Isus, „să ia crucea şi să-l urmeze”, au dorit să fie asemenea Veronicăi, lui Simon din Cirene şi femeilor pioase. Aşa cum mama lui Isus stătea lângă crucea Fiului ei, şi liceenii din Bacău au îngenunchiat cu evlavie în faţa lui Isus din preasfântul sacrament.

   Pe rând au exprimat unirea cu Isus în suferinţă, prin reflecţii şi rugăciune. Au meditat asupra faptului că purtând crucea personală împreună cu Isus îl pot cunoaşte mai bine şi îl pot iubi mai mult şi mai sincer; că pot scăpa de egoism, venind în ajutorul aproapelui; că trăind în harul lui Dumnezeu pot îndepărta păcatul şi practica virtuţile; că fiecare trebuie să-şi schimbe viaţa, să se transforme, să se convertească; că mormântul lui Isus este chemare la a muri pentru păcat şi a învia cu el şi prin el, la viaţa harului.

   Înălţător a fost şi momentul în care cei prezenţi au mulţumit lui Dumnezeu pentru noul Sfânt Părinte, papa Francisc.

Gabriela Fercu
şi Bianca Maria Bilboc

Tag:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen + 1 =

Informații Contact

Oficiul pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli se dorește a fi un instrument în favoare elevilor, profesorilor și tuturor acelora interesați de bunul mers al școlii.

Strada Mihail Sturdza, Nr. 25, Bloc 25,

0753 667 107 sau 0765 442 583

tamasps@yahoo.com

Derulare Sus