Bacău: Moment de rugăciune al liceenilor

By: Administrator

   Miercuri, 25 mai 2016, începând cu ora 14.15, în biserica „Ss. Petru şi Paul” din Bacău a avut loc un moment de rugăciune al liceenilor. Alături de părintele Lucian Adam, inspector şcolar diecezan zona Bacău, elevi ai C.N. Catolic „Sf. Iosif”, C.N. „Vasile Alecsandri”, C.N. „Ferdinand I”, C.N. de Artă „George Apostu”, C.N. „Gheorghe Vrânceanu”, C.E. „Ion Ghica”, C.T.C. „N.V. Karpen”, Şcolii Gimnaziale „Spiru Haret”, C. „Henri Coandă”, C. „Anghel Saligny”, C. „Mihai Eminescu”, C.N.P. „Ştefan cel Mare” Bacău împreună cu doamnele lor profesoare de religie, au adresat rugăciuni mamei cereşti Sfintei Fecioare Maria, încredinţându-i ei toate gândurile, dorinţele, visele, familiile, viaţa.

   Ziua de miercuri a fost o zi cu adevărat specială, căci ne-am adunat elevii din aproape toate colegiile din oraş pentru un moment de rugăciune închinat sfintei Fecioare Maria. Cred cu desăvârşire ca acest moment în care cu toţii ne-am rugat a avut drept scop aducerea de mulţumire şi rugămintea de a fi ajutaţi de sfânta Fecioară Maria într-o perioadă deosebită, luna mai, lună închinată Mamei noastre cereşti.

   Deşi vremea de afară nu a fost în avantajul nostru, împreună am depăşit acest mic impediment reuşind să ne reunim, stropii repezi, mari de ploaie simbolizând ploaia de haruri mijlocite de sfânta Fecioară Maria, am simţit că am reuşit să creăm un moment de iubire şi sinceritate cu Mama noastră cerească.

   Cuvântul de învăţătură adresat de părintele Lucian Adam a făcut lumină în mintea noastră cu privire la relaţia cu noi înşine, cu părinţii, cu ai noştri colegi, prieteni, atenţia pe care trebuie să o acordăm aproapelui indiferent de starea pe care o avem obosiţi, trişti, fericiţi.

   Această mică adunare ne-a făcut mai apropiaţi, mai buni cu cel de lângă noi, primind binecuvântarea şi cred că şi-a împlinit scopul cu succes.

Laura Stan şi Mihaela Menghereş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three + 11 =

Informații Contact

Oficiul pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli se dorește a fi un instrument în favoare elevilor, profesorilor și tuturor acelora interesați de bunul mers al școlii.

Strada Mihail Sturdza, Nr. 25, Bloc 25,

0753 667 107 sau 0765 442 583

tamasps@yahoo.com

Derulare Sus