Buruieneşti: Sesiune a Oficiului pentru Pastoraţie Şcolară şi Predarea Religiei în Şcoli

By: Administrator

Membrii Oficiului pentru Pastoraţie Şcolară şi Predarea Religiei în Şcoli din Dieceza de Iaşi s-au reunit în a doua şedinţă ordinară de lucru programată pentru acest an şcolar, sâmbătă, 9 martie 2013, la Grădiniţa „Maria Rosa Zangara” din Buruieneşti, judeţul Neamţ.

Reprezentanţii celor patru zone (Bacău, Iaşi, Roman şi Oneşti), inspectorii zonali şi experţii şcolari precum şi expertul pentru învăţământul preşcolar, împreună cu părintele inspector diecezan, pr. prof. univ. dr. Iosif Bisoc, OFMConv., au început lucrările şedinţei cu un moment de rugăciune.

Apoi părintele Iosif Bisoc, OFMConv.,inspector diecezan, a salutat pe toţi cei prezenţi şi a făcut o prezentare a ordinii de zi care a cuprins:

  • Organizarea în detaliu a Olimpiadei naţionale de religie care se va desfăşura anul acesta în Dieceza de Iaşi şi anume la Liceul Teologic „Sfântul Francisc de Assisi” Roman, în perioada 3-6 aprilie 2013;
  • Organizarea olimpiadei de religie, faza diecezană, care va avea loc la Bacău la 11 mai 2013;
  • Luarea unei decizii cu privire la concursul de eseuri – faza diecezană;
  • Stabilirea comisiei naţionale pentru profilul teologic, în vederea olimpiadei naţionale;
  • Necesitatea elaborării unui nou regulament pentru concursul de eseuri la nivel de liceu;
  • Organizării pelerinajului absolvenţilor de liceu la Cacica (27 aprilie 2013);
  • Prezentarea noii programe şcolare, pentru clasele V-XII, elaborată la întâlnirea de la Bucureşti a reprezentanţilor cultului catolic;
  • Prezentarea activităţii grădiniţelor şi perspective de viitor;
  • Diverse alte probleme organizatorice inclusiv Missio Canonica şi site-ul Oficiului;

După discutarea tuturor aspectelor menţionate mai sus, s-a decis de comun acord ca membrii Oficiului să se întâlnească într-o şedinţă extraordinară de lucru la 20 martie 2013 la Roman, în vederea stabilirii ultimelor detalii legate de buna desfăşurare a olimpiadei naţionale de religie.

 

Prof. Odette Doğan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + seventeen =

Informații Contact

Oficiul pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli se dorește a fi un instrument în favoare elevilor, profesorilor și tuturor acelora interesați de bunul mers al școlii.

Strada Mihail Sturdza, Nr. 25, Bloc 25,

0753 667 107 sau 0765 442 583

tamasps@yahoo.com

Derulare Sus