Iaşi: Sesiune a Oficiului pentru Pastoraţie Şcolară şi Predarea Religiei în Şcoli

By: Petru Sebastian Tamaș

Membrii Oficiului pentru Pastoraţie Şcolară şi Predarea Religiei în Şcoli din Dieceza de Iaşi s-au reunit vineri, 9 decembrie 2016, în prima şedinţă de lucru programată pentru acest an şcolar.

Reprezentanţii celor patru zone (Bacău, Iaşi, Roman şi Oneşti), inspectorii zonali şi experţii şcolari, împreună cu părintele inspector diecezan, pr. prof. Tamaş Petru-Sebastian şi în prezenţa Excelenţei Sale Aurel Percă, episcop auxiliar, au început lucrările primei şedinţe programate pentru acest an şcolar cu un moment de rugăciune. Apoi Excelenţa Sa Aurel Percă a adresat salutul său participanţilor si a subliniat realizările frumoase ale Diecezei de Iaşi în ceea ce priveşte activităţile legate de învăţământul religios: olimpiadele la care elevii diecezei au fost mereu în frunte, pelerinajele, simpozioanele, întâlnirile profesorilor etc. şi a discutat cu membrii oficiului despre structura viitoare a acestuia.

În continuare, pr. prof. Tamaş Petru-Sebastian, inspector diecezan, a făcut o informare detaliată despre concluziile şi perspectivele luate în discuţie la întâlnirea de la Cioflinceni a reprezentanţilor învăţământului catolic din întreaga ţară, după care s-au discutat şi alte aspecte de pe ordinea de zi şi anume: „Missio canonica”, Olimpiada de religie pentru clasele V-VI, noua propunere de programă şcolară, concursul de eseuri şi creaţie religioasă „Episcop Anton Durcovici”, planificarea activităţilor şi întâlnirilor de lucru ale Oficiului, diverse probleme organizatorice.

S-a făcut o informare cu privire la termenele din acest an şcolar 2016-2017 din calendarul olimpiadelor şi anume:

– Faza pe şcoală a olimpiadei de religie se va organiza până cel târziu la sfârşitul lunii ianuarie, faza judeţeană pentru clasele V-XII va avea loc pe data de 18 martie 2017 (conform calendarului MENCŞ) urmând ca etapa diecezană (interjudeţeană) să fie organizată pentru clasele V-VI la Bacău în luna mai, odată cu concursul de eseuri şi creaţie religioasă „Episcop Anton Durcovici” . Tematica acestui concurs de eseuri, precum şi a celui de desene va fi anul acesta: „Ca toţi să fie una” (In 17,2).

– Faza naţională a olimpiadei (pentru clasele VII-XII) va avea loc între 25 şi 28 aprilie 2017 la Timişoara. Tematica pentru olimpiadă şi structura subiectelor rămâne aceeaşi din anii anteriori.

– „Missio canonica” se va acorda în săptămâna 25-31 martie 2017 după un calendar ce va fi anunţat ulterior.

– Următoarea întâlnire a Oficiului s-a stabilit pentru 4 martie 2017 la Roman.

Prof. metodist Odette Doğan

Mai multe imagini de la acest eveniment puteţi vedea în Albumul foto9 decembrie: Iaşi: Sesiune a Oficiului pentru Pastoraţie Şcolară şi Predarea Religiei în Şcoli

Tag:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + 18 =

Informații Contact

Oficiul pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli se dorește a fi un instrument în favoare elevilor, profesorilor și tuturor acelora interesați de bunul mers al școlii.

Strada Mihail Sturdza, Nr. 25, Bloc 25,

0753 667 107 sau 0765 442 583

tamasps@yahoo.com

Derulare Sus