Săbăoani: „Şcoala altfel” – Proiectul educativ „Milostivirea – calea spre o lume mai bună”

By: Administrator

   Joi, 21 aprilie 2016, elevii Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, judeţul Neamţ, au derulat proiectul educativ „Milostivirea – calea spre o lume mai bună”, activitate ce răspunde invitaţiei papei Francisc de a reflecta mai profund acest An al Milostivirii.

   Iniţiatorii acestui proiect educativ au fost prof. Genoveva Antoci şi prof. bibl. Iuliana Popa. Activitatea a fost încurajată şi de părintele paroh şi decan Cristinel Fodor, care s-a arătat bucuros de iniţiativa acestui proiect. Printre partenerii acestui demers educativ au fost Parohia „Sfântul Mihail” din Săbăoani şi Grădiniţa cu program normal „Sfânta Ana” din Săbăoani.

   Concursul din cadrul „Milostivirea – calea spre o lume mai bună” a fost împărţit în trei secţiuni, respectiv: cel dedicat artelor, al compoziţiei muzicale şi compoziţiei literare. Participanţii au trebuit să identifice şi să dezvolte o lucrare a milei, care arată că acest lucru generează bunăstarea şi pacea interioară. Concret, ar putea aborda problemele legate de distribuirea echitabilă a resurselor de hrană şi apă, primirea refugiaţilor, îngrijirea persoanelor izolate de societate (bolnavi, persoanele cu handicap, cei săraci, prizonieri, muribunzi…), capacitatea de a construi punţi de dialog, care pornesc de la respect şi ascultare reciprocă. Scopul concursului este de a crea oportunităţi de dialog şi de reflecţie privind mila, subliniind valoarea reală de a trezi conştiinţe pentru o convieţuire civilă bazată pe solidaritate, pace, dialog şi ospitalitate, spre o deschidere a omenirii, care lasă deoparte conflictele, egoismul şi interesele personale.

Prof. Genoveva Antoci şi prof. bibl. Iuliana Popa

Tag:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − 9 =

Informații Contact

Oficiul pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli se dorește a fi un instrument în favoare elevilor, profesorilor și tuturor acelora interesați de bunul mers al școlii.

Strada Mihail Sturdza, Nr. 25, Bloc 25,

0753 667 107 sau 0765 442 583

tamasps@yahoo.com

Derulare Sus